İZMİR / ÇİĞLİ - Akiş Öğütçü Ortaokulu

Nis

25-26 Nisan 2024'te Çiğli okullar arası satranç turnuvasına Yıldızlar ve küçükler takımımızla katılım sağladık.

Küçükler kategorisinde takım birinciliğini kazandık. [Göktuğ Yardım (6F) Mustafa Turan (6E), Ruzgar Dereli (6A) ,Mahir Ecer(5F)]

Küçük erkekler bireysel yarışlarda sporcularımız Göktuğ Yardım ikinci, Rüzgar Dereli üçüncü ve Mustafa Turan dördüncü olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Ayrıca küçük kızlar kategorisinde sporcumuz Şeyma Nur Erdem (5H) ilçe ikincisi olarak madalya kazanmıştır.

Yıldızlar kategorisinde de takımımız ilçe birinciliğini kazandı. [Doruk Şahin(8C), İlker Çelikel(7B), Çınar Karaman (7C), Atakan Titiz(7B), Doğukan Aydemir (7B)]

Yıldız erkekler bireysel yarışlarda sporcumuz Doruk Şahin ilçe birincisi olarak madalya kazanmıştır.

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920'de milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve Dünyanın tek milli çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı okulumuzda buyuk bir coşku ile kutladık. Törenimizde okulumuzun sevimli minikleri ,anasınıfı öğrencilerimiz, yaptıkları gösterilerle yüreğimizi ısıttılar. Müzik Öğretmenimiz Özlem Canbolat'ın hazırladığı koro ve halk oyunları gösterimiz ile hem göze hem kulağa hoş gelen ve Akış Öğütçü ailesine yakışır bir programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gururla, neşeyle, rengarenk kutladık. Kutlama komitesi öğretmenlerimiz Derya Güven ve Canan Erturk Kurnaz başta olmak üzere törende emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve ögrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Havaların ısınmasıyla birlikte öğrencilerimiz okul bahçemizde bulunan satranç alanını teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde aktif bir şekilde kullanıyor, keyifli vakit geçiriyorlar.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmenleri İbrahim APAYDIN ve Fatma OKUTAN nezaretinde sekizinci sınıflarımız ilçemizde bulunan Sezai karakoç Anadolu Lisesi’ne bir üst öğrenime hazırlık gezisi yaptılar

Mrt

2023 "Sporun EN'leri" töreninde okulumuz 8/E sınıfı öğrencimiz Çağan ŞAM, 8/A sınıfı öğrencimiz Zehra Asya KEKLİK  ve 7/A sınıfı öğrencimiz Gizem Irmak TOKGÖZ madalya kazanmıştır. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz. Düzenlenen törende Çiğli Belediye Başkanı Sayın Utku GÜMRÜKÇÜ tarafindan okul Müdürümüz Sayın Mesude KANYILMAZ' a katılım için plaket takdim edilmiştir.

Ock

Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen faaliyet planı kapsamında okulumuzda çocuk edebiyatı yazarı Şöhret DOĞRUYOL SAGBAS ile imza günü ve söyleşi düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin yüksek katılım ve büyük ilgi gösterdiği imza gününde yazar, kitap ve çocuk buluşması gerçekleşmiştir. Çocuklarımız gerçekleştirilen imza günü ile unutulmaz bir anıya sahip oldular.

Ock

Ara

Okulumuz anasınıfı öğrencileri  öğretmenleri Deniz Tokdaş rehberliğinde minik ressamlar Frida Kahlo ve Salvador Dali oldular.  Sanat ve sanatçılara karşı farkındalık uyandıran bu etkinlikten çocuklar büyük keyif aldılar.